Nyheder

Nyheder

 

Nye Læge vikar

Der lykkedes os at ansætte en erfaren fast vikar som vil hjælpe i praksisen om mandagen og tirsdagen. Han hedder Allan Jæger Moos, tag godt i mod ham!

Læge vikar Ulla og Feryal er ikke længere i klinikken.

 

Ændringer i praksis/brev fra region H

Vores kollega læge Raúl Pesquera-Cabezas er stoppet fra december 2017 dermed modtager nu alle patienter et brev fra region H med denne oplysning. Læge Belén Redal-Baigorri er fortsat klinikkens ejer og er kontaktlæge til alle patienter tilknyttet klinikken.

 

Hydrochlorthiazid og hudkræft?

Flere medier refererer i disse dage til en undersøgelse, der viser, at der er fundet en sammenhæng mellem indtag af lægemidler, der indeholder hydrochlorthiazid og udviklingen af hudcancer.

Hydrochlorthiazid er et diuretikum af thiazid-typen, der bruges til behandling af arteriel hypertension og ødemer.

Det er en kendt bivirkning, at huden fotosensibiliseres ved brug af hydrochlorthiazid, men den direkte sammenhæng med udviklingen af hudcancer er endnu ikke fyldestgørende belyst.

Den type hudcancer som man mistænker der er en sammenhæng ved er det vi kalder planocellulær hudcancer eller pladeepiteliet cancer (kendt også som spinocellulær hudkræft)

Fakta om denne type cancer:

Spinocellulært carcinom er hudkræft, der udgår fra hudens øverste lag, det skyldes solens ultraviolette stråler Sygdommen rammer primært ældre på lys udsatte områder, men kan også ses i kroniske sår og efter strålebehandling.

Ikke-helende sår eller kroniske sår, der ændrer karakter, skal føre til, at man henvender sig til sin læge.

Behandlingen er primært kirurgisk, hvis det ikke er muligt at fjerne hele området, kan strålebehandling være et alternativ

Denne type cancer er meget hyppig men risiko for død/ alvorlig sygdom er meget lille

Hvis du tager den type medicin som er omtalt i medierne dermed vil jeg anbefale at du kontakter mig såfremt du har hud læsioner der bekymrer dig eller hvis du er i immunsuppresions behandling, eller har fået at vide at du har actinisk keratose (solpletter i huden), så ser jeg på dig og drøfter skift til et andet præparat.

Hvis du ikke har hudproblemer på nuværende tidspunkt er det vigtigst at forebygge dem ved at undgå kraftig sol, anvende sol creme med høj beskyttelses faktor og bruge hat eller andre tøj til at beskytte dig mod solens stråler om sommeren. Rygestop er i generel en god måd til at undgå alle type cancer.

Vi anbefaler ikke at stoppe med denne medicin på nuværende tidspunkt, men vi tager gerne en snakke med dig hvis du er bekymret

 

MVH Læge Belén Redal-Baigorri

 

 

 

Redal, Norge

 

Redal, Norge

Taastrup hovedgade 82, 1 sal. 2630 Taastrup Telefon 43 99 75 72 Akut mobil 28 77 68 03 Fax 43 52 05 36

 

Copyright © All Rights Reserved